Яка зарплата українців в Польщі?

Українські працівники у Польщі отримують зарплату не менше, а іноді навіть більше, ніж поляки.

Такі дані соціологічного дослідження, проведеного у першій половині 2018 року, оприлюднили міжнародні експерти з трудової міграції. Аналітики додають, що відсоток польських роботодавців, готових платити українцям більше, ніж місцевим жителям, постійно зростає.
Часи, коли працівникам з України платили менше, вже у минулому. Через дефіцит кваліфікованих спеціалістів роботодавці готові надавати для українських працівників привабливіші умови праці: житло, підвоз до місця роботи, харчування, доступ до інтернету тощо. Соціальна підтримка трудових мігрантів дає можливість громадянам України економити на побутових потребах, отже, — більше заробляти у Польщі.
Якщо ви плануєте легальне працевлаштування в Польщі, слід звернути увагу на те, що у запрошенні на роботу, договорі та інших документах від роботодавця, як правило, фігурує сума без податкових та інших відрахувань.
З цього року встановлені мінімальні рівні зарплат у Польщі: 1 770 злотих нетто на місяць і 10,2 злотих за годину. Майже два роки діє норма, згідно з якою оплата за роботу у будні та у вихідні дні однакова. Доплата за роботу у період з 22:00 до 7:00 повинна складати не менше 20% мінімальної годинної ставки, а це приблизно 2,5 – 2,6 злотих за кожну нічну годину. Зупинка виконання робіт не з вини працівника компенсується в обсязі не менше мінімальної зарплати.
Розмір заробітної плати у Польщі залежить від галузі та воєводства. В середньому вона складає 3 тис. злотих на місяць. Зростання мінімального рівня зарплат відбувається щорічно. Перерахунок для трудових мігрантів відбувається автоматично, без переоформлення договору. Але лояльні польські закони діють лише для українців, які працюють у Польщі офіційно.
Легальне працевлаштування у Польщі пропонує компанія Смарт Ворк Україна — представник міжнародної групи компаній Smart Work Sp. o.o. До уваги українців — безкоштовні консультації, широкий вибір вакансій, перевірені роботодавці. Розрахувати свою зарплату у Польщі в доларах США ви можете, заповнивши просту форму на нашому сайті.

Залишити заявку на візу

Наші спеціалісти зв'яжуться з Вами найближчим часом

або передзвоніть нам +380500122633, +380681836007

Ваше ім'я

Ваш телефон