Польща заохочує українців не лише працювати, а і залишатися жити на території країни

Польська влада створює максимально сприятливі умови для роботи і проживання громадян України. Мета — стимулювати якомога більшу кількість трудових мігрантів-українців залишитися на ПМЖ у Польщі.

Заохочення українців до переселення у Польщу стало основою стратегії розвитку країни на найближчі роки. Адже за даними уряду, вже у 2030 р. з 20 млн вакансій у Польщі місцеві мешканці зможуть зайняти лише 16 млн. На інші робочі місця просто не вистачить населення. Влада бачить вирішення проблеми в активному залученні громадян України до трудової міграції з перспективою постійного проживання у Польщі.

Важливим кроком стало відкриття пенсійної системи для іноземців як потужного стимулюючого фактору робити пенсійні накопичення в країні зі стабільною економікою і державною гарантією подальших пенсійних виплат.

Вагоме рішення влади стосується сімей трудових мігрантів. Найближчим часом почне діяти система, за якою члени родини іноземців, зокрема, громадян України, що працюють у Польщі не менше шести місяців, зможуть автоматично отримати право на перебування і право на роботу у Польщі. Уряд обговорює можливість доступу трудових мігрантів до іпотечного кредитування за ставками на рівні з  громадяни республіка Польща.

Отже, якщо громадянин України перебуває у Польщі, наприклад,  10 місяців на рік, він отримує можливість придбати нерухомість, працівнику нараховується робочий стаж і пенсійні накопичення.  Важливо, що українець може перевезти до Польщі свою сім`ю: члени родини матимуть ті ж права, дітей без проблем візьмуть до польської школи.

Щоб збільшити кількість постійних працівників з України, спрощено процедуру оформлення дозвільних документів на роботу. Тепер за цією системою українці можуть отримати право працювати в Польщі не лише на сезонних роботах, терміном до півроку можуть працевлаштуватись у Польщі представники ширшого спектру професій: кваліфіковані працівники, вчені, інженери, IT-спеціалісти тощо. Мета польської влади — дати можливість українцям знайти високооплачувану роботу в Польщі, щоб у наступний приїзд працівник залишився на довший період.

Компанія Смарт Ворк надає офіційне працевлаштування в Польщі та Чехії для громадян України. Наші спеціалісти постійно відстежують нормативні зміни у законодавствах приймаючих країн. Ми ретельно вивчаємо юридичні і соціальні аспекти роботи українців у Європі, щоб надати вам кваліфіковані консультації та забезпечити надійну клієнтську підтримку  на всіх етапах підготовки до працевлаштування  і протягом перебування на території іншої країни.

Залишити заявку на візу

Наші спеціалісти зв'яжуться з Вами найближчим часом

або передзвоніть нам +380500122633, +380681836007

Ваше ім'я

Ваш телефон