Додаткові переваги легальної роботи в Польщі

Українці, які офіційно працюють у Польщі, мають гарантовані соціальні права і державну підтримку на рівні з поляками.

Перш за все, польський роботодавець реєструє у відповідному управлінні праці заяву про намір працевлаштувати громадянина України з переліком трудових умов: заробітної плати, місця роботи, тривалості робочого часу тощо. Ця заява направляється до польсьского консульства і є підставою відкриття візи для громадянина України.
Згідно з правилами ЄС, робота в Європі, оформлена у вказаний спосіб, можлива протягом від 90 до 180 днів. Якщо плануєте працювати в Польщі довший термін, необхідно брати дозвіл у воєводстві. Або звернутися до консульства, щоб отримати спеціальну візу, що дозволяє мігрантам з України знаходитись у Польщі до одного року.
Легальна робота у Польщі українцям надає важливі соціальні права.
Офіційна зарплата вимагає відрахувань у галузь соцстрахування. Завдяки систематичним внескам українці у Польщі отримують право на пенсію або виплати у зв’зку з втратою працездатності. Зауважте, що період офіційної роботи у Польщі зараховується до страхового стажу для отримання пенсії в Україні, і навпаки. Таке правило закріплене угодою про соціальне забезпечення між Київом і Варшавою. Пенсійний вік у Польщі для чоловіків – 65 років, для жінок – 60 років.
Грошова допомога на випадок втрати працездатності через хворобу для українців виплачується, як і для громадян Польщі. “Лікарняні” скаладають від 70% до 100% середньої зарплати за останній рік перед хворобою. До того ж, польське законодавство передбачає виплату реабілітаційної допомоги (świadczenie rehabilitacyjne) протягом 12 місяців.
Українці, що легально працюють у Польщі, мають право користуватися громадською медичною допомогою. Особи, що робили обов’язкові внески на медичне страхування, а також члени їх сімей, можуть отримувати медичні послуги безкоштовно.
До речі, якщо ви поїхали працювати в Польщу разом з родиною, зможете отримувати допомогу на виховання дитини за програмою “Сім’я 500+”. Вона передбачає виплату матері або батькові дитини 500 злотих (близько 3700 грн) щомісяця незалежно від рівня доходу. Система розповсюджується на другу та кожну наступну дитину в сім’ї до досягнення 18-річчя.
Ще раз зауважимо, що право на отримання соціальної допомоги у Польщі мають тільки українці, які працюють легально.
Знайти роботу в Польщі з високою зарплатою вам завжди допоможе кадрова агенція Smart Work. Ми маємо великий досвід в офіційному працевлаштуванні робітників різних спеціальностей. Допомагаємо швидко оформити документи для отримання візи. Послуги компанії безкоштовні для тих, хто шукає роботу за кордоном.

Залишити заявку на візу

Наші спеціалісти зв'яжуться з Вами найближчим часом

або передзвоніть нам +380500122633, +380681836007

Ваше ім'я

Ваш телефон