Запитання-відповідь

Яка середня зарплата в Польщі?

Зарплата для українців в Польщі становить від 800 доларів

Все, що в мене є це закордонний паспорт, але в планах якнайшвидше відправитись на роботу до Польщі, з чого починати?

Найперше, вам необхідне вироблення польської робочої візи, зрозуміло що без неї за кордон потрапити не зможете. Віза робиться на 180 календарних днів, вам потрібна піврічна Національна віза класу D. Ця віза передбачає легальну роботу, на території обраної країни. Але варто розуміти, що на разі така віза робиться на основі запрошення від роботодавця, тому подбати про працю, вам потрібно попередньо.

Безвізовий режим між Україною та ЄС набрав чинності. Це означає, що громадяни України можуть в’їхати, зокрема, й до Польщі, за певних умов, без віз. Чи можуть вони працювати без віз?

Громадяни України, як і всі інші іноземці, аби мати змогу легально працювати в Польщі, повинні мати необхідні документи. Це дозвіл на працю. У випадку громадян Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови, Росії та України, це може бути декларація польського роботодавця про намір працевлаштувати іноземця. Дуже часто люди плутають безвізовий режим із можливістю приїхати до країни Європейського Союзу з метою працевлаштування. Такі спроби часто закінчуються проблемами з міграційними органами країни, до якої вони в’їхали.

Що можна перевозити з собою до Польщі

*Документи: паспорт з діючою візою, запрошення і страховку.
*Грошові кошти: без декларування до 10 000 євро.
*Техніка: ноутбук, смартфон, фотоапарат, планшет.
*Ліки: болезаспокійливе, жарознижуюче, різні препарати від ГРВІ, захворювань шлунково-кишкового тракту і т.д.
*Продукти: фрукти і овочі (свіжі), дитяче харчування, рибні та м'ясні продукти для вживання на добу.
Заборонено ввозити: наркотичні речовини, зброя, токсичні і хімічні продукти, рослини і тварини, які знаходяться під загрозою зникнення, старовинні речі (без відповідних документів) та порнографічні матеріали.

Офіційна робота в Польщі та офіційна робота в Чехії разом зі Smart Work/

Що потрібно зробити протягом 3 робочих днів після в’їзду на територію Чеської Республіки

З'явіться для зняття біометричних даних, а потім отримайте робочу картку в заздалегідь зазначеному офісі Відділу з питань надання притулку та міграційної політики Міністерства внутрішніх справ. За видачу робочої картки слід сплатити збір в розмірі 2 500 CZK.
Зареєструйтеся у відповідному регіональному відділенні поліції у справах іноземних громадян, у Відділі реєстрації на проживання (ОРА). При реєстрації на проживання пред'явіть документ, що підтверджує наявність житла (договір оренди, суборенди тощо). Якщо у вас його немає, ви зобов'язані додатково пред'явити його не пізніше 10 днів від дня вашого в'їзду в Чеську Республіку. Цей обов'язок ви можете виконати і в відділенні МВС.
Почати роботу в Чехії ви зможете тільки в тому випадку, якщо ви вже отримали робочу картку або якщо пред'явите підтвердження, видане МВС, про відповідність умовам видачі робочої картки.
Після отримання підтвердження про відповідність умовам видачі робочої картки негайно з'явіться до свого роботодавця.

Як перевірити, чи відповідний роботодавець дійсно існує?

Роботодавця можна перевірити в базі РЕГОН (REGON) (www.stat.gov.pl/regon/) або в Державному судовому реєстрі (KRS) (www.krs-online.com.pl). Якщо роботодавцем є Польське агентство тимчасової праці, воно повинно фігурувати в Національному реєстрі агентств з працевлаштування www.kraz.praca.gov.pl

Які документи потрібно мати для перетину кордону?

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон, страховка, запрошення від роботодавця

Як продовжити робочу візу в Польщі?

Якщо іноземець має дозвіл на роботу або заяву про намір доручити роботу іноземцю, він може також подати документи на отримання дозволу на тимчасове перебування та працю.

Замовити дзвінок

Наші спеціалісти зв'яжуться з Вами найближчим часом

Ваше ім'я

Ваш телефон

Залишити заявку на візу

Наші спеціалісти зв'яжуться з Вами найближчим часом

Ваше ім'я

Ваш телефон

Оберіть послугу